Wednesday, 23 July 2014

Italy #22

18 juli:

Vandaag gingen we raften!! Het was zoo gaaf! Mama ging niet mee, want die durfde niet. Dus wij met z'n drieën in de auto naar het Rafting Centre. Het was heel warm in de auto dus raam open en met je hoofd en armen naar buiten hangen :p 

Toen we daar aankwamen waren we de eerste Nederlanders (van de 12). We gingen eerst nog even een broodje eten bij de auto. Daarna waren bijna alle mensen er en gingen we, met alle Nederlanders in de kleedkamer zitten, het was veel te warm om buiten te zitten. 

Daarna werden we naar buiten geroepen en moesten we een wetsuit aandoen. Ook kregen we een 'live jacket' (Reddingsvest), helm, en een soort regenjas om warm te blijven :p 
Toen iedereen alles had (nog niet aan, daar was het veel te warm voor) kregen we een uitleg van alles wat we moesten doen. In het Engels. Er was ook een hele grote groep mensen uit Letland, waarvan echt de helft het niet verstond. 

Daarna moesten we even met busjes naar een plek rijden waar je makkelijk de rivier in kon. Lars, mijn vader en ik werden met 2 Letse mannen en 1 Letse vrouw in een boot ingedeeld. 
Toen het water in. Ik vond het echt best wel spannend, dus ik zat niet helemaal midden op de rand, waar je wel moest zitten, maar iets meer naar binnen en met mijn linkerbil op het binnen ding. Het begon allemaal best wel rustig, een paar golven over de boot heen, waarschijnlijk om even te wennen, maar meer ook niet. 

We stopten ergens midden in de tocht (aan de oever van de rivier) om ons te laten voelen hoe je moest blijven drijven, mocht je uit de boot vallen, en hoe koud het water was. HEEEL ERG KOUD
Als je er in ging liggen dacht je eerst: Nou valt wel mee. Maar na 5 seconden merkte je pas echt hoe koud het wel niet was. 

Toen kwam er een stuk waar alle kinderen onder de 14 uit de boot moesten (Lars bijna :p). Het eerste wat we daar tegenkwamen was een mini waterval van ongeveer 1 meter hoog, denk ik. Onze 'begeleider' zocht naar het Engelse woord voor waterval, waardoor hij een beetje afgeleid werd en we precies op tijd in de boot gingen zitten, dat er niemand uit viel. Daarna werd het iets ruiger, en moesten we goed opletten. De twee Letse mannen zaten voorop de boot, en moesten het ritme van het roeien aangeven. Alleen konden ze geen Engels, dus begrepen ze het helemaal niet en deden ze in het begin ook niet wat er gevraagd werd. De vrouw heeft alles echt 3 keer uit moeten leggen voordat ze eindelijk begrepen wat ze nou moesten doen. 

Het was heel erg leuk! En ook wel spannend. 

Xx

1 comment: