Tuesday, 28 April 2015

How to: Niet je theorie-examen halen

Heyy,

Twee weken terug had ik mijn theorie-examen. Ik was echt van plan om hem in 1x te halen, maar dat is niet gelukt.. Nu heb ik volgende week nog een kans.

Hoe je niet je theorie-examen gaat halen (dit kan je dus beter niet doen):

 • Te veel nadenken over de vragen. Er zitten geen instink-vragen in, alle vragen zijn gewoon logisch. Je kan vaak het beste af gaan op het antwoord wat als eerst in je opkomt en het alleen veranderen als je zeker weet dat het andere antwoord beter is. 
 • Te veel over de tijdstress nadenken. Je hebt echt genoeg tijd, je hoeft echt niet heel erg op te schieten, zeker niet als je meteen op de eerste antwoord afgaat. Maar je moet natuurlijk ook niet te weinig rekening houden met de tijd, want dan heb je kans dat je het antwoord nog wil veranderen als de tijd echt bijna om is. 
 • Er te makkelijk over na denken. Je moet echt alles leren, van de betekenis van alle borden, tot de maximale lengte van auto en aanhanger voor een bepaald rijbewijs. En je weet niet welke vragen er gaan komen, dus alles is mogelijk. 
 • Te weinig oefenexamens maken. Er zijn op internet heel veel gratis oefenexamens te vinden. Allemaal hebben ze verschillende vragen en vraagstellingen. De een zit meer op het gebied van gevaarherkenning, de ander meer op de verschillende borden, of op de tekens op de weg. Het helpt heel erg als je veel verschillende vragen voorbij ziet komen. 
 • Te zenuwachtig zijn. Door heel zenuwachtig te zijn, kan je op een gegeven moment niet meer logisch nadenken. Als je dan later ziet dat je bepaalde vragen fout hebt, kan je jezelf wel voor je kop slaan, omdat je het wel wist, maar door de spanning gewoon de verkeerde aangetikt hebt.. 
Dat moet je dus allemaal niet doen! :D
Succes iedereen die zijn theorie-examen nog moet doen. xMarit

2 comments:

 1. Ik hoop dat je het de volgende keer wel haalt!! Is het een beetje vergelijkbaar met het verkeers examen in groep 7 (maar dan moeilijker natuurlijk, want je bent inmiddels veel ouder :p)? xx

  ReplyDelete
  Replies
  1. Moesten we voor het verkeersexamen in groep 7 ook een theorie deel doen dan? Ik kan alleen het fietsen me nog herinneren :p Maar het is wss wel moeilijker en je moet er echt voor leren :/

   Delete