Thursday, 21 May 2015

How to: Cookie in a mug

Heyy,

Laat ik nu eindelijk eens een blog op tijd posten ;) Ik vond dit recept een paar maanden terug, en had vorige week ineens zin om het te maken. Het is superlekker! Wel een beetje vaag, en superzoet, maar superleuk om te maken.

Cookie in a mug 
Genoeg voor 1 mok (en je kan het wel delen, maar je kan net zo goed losse mokken maken ;) )

Ingrediƫnten:

  • 1 eetlepel boter (ongezouten, dan nog zout toevoegen, of gezouten dan hoeft dat niet)
  • 1 eetlepel basterdsuiker
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 1/2 theelepel vanille-extract (1 zakje vanillesuiker kan ook) 
  • 1 eigeel :p
  • 3 eetlepels zelfrijzend bakmeel (of meel)
  • stukjes chocola 
How to:
Smelt de boter in de magnetron,  in de mok. Gooi de suiker en vanille-extract erbij en roer met een lepel tot het goed gemixt is. Doe dan het eigeel erbij en roer weer tot het goed gemixt is (er moet geen eigeel meer te zien zijn). Gooi de meel erbij en roer weer tot alles goed gemixt is. Dan kunnen de stukjes chocolade erin. Zet de mok (met het mengsel erin :p) in de magnetron en zorg ervoor dat de magnetron niet te warm wordt, want dan wordt je cookie niet gaar en alleen maar heet. Zet hem net zo vaak in de magnetron totdat de bovenkant op een koekje lijkt en droog is.

TADAA

Het ziet er niet zo lekker uit, maar dat is het wel!! xMarit

1 comment:

  1. Lol, dat ziet er echt vies uit maar klinkt wel lekker haha. Dat moeten we maken als ik weer thuis ben!

    ReplyDelete